Senatne mūsdienās


 

SākumsZiņas Cēsu novada Restorānu nedēļa 3.-12. novembrī

11.10.2023

Cēsu novada Restorānu nedēļa 3.-12. novembrī

Lieliska ziņa Cēsu novada un apkārtnes gardēžiem, kuru “ēstgriba” pēc košāk, īpašāk, pārsteidzošāk arvien pieaug! Rudens Restorānu nedēļa, kas norisināsies no 3. līdz pat 12. novembrim, šogad apvieno ne tikai Cēsu novada garšu, bet arī amatniecības, kultūras, mākslas, zinātnes un mūsdienu radošo profesiju talantus, radot pārsteidzošus tandēmus. Šefpavāri sadarbībā ar Cēsu novadā atpazīstamām personībām izcels bagātīgās rudens garšas, vietējo produkciju un savus talantus. Savukārt restorānu viesiem tiks sniegta unikāla iespēja baudīt maģisku Cēsu novadnieku radītu un iedvesmotu kopdarbu. Gaidāmās Restorānu nedēļas moto “Saknes vieno!” ietver sevī akcijas galveno ideju un atgādina, ka saknes mūs ne vien vieno, bet arī stiprina.

 

H. E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns atrodas pašā vecpilsētas sirdī, greznā koka namā, kas savulaik piederējis Cēsu pilsētas mēram un ārstam Kārlim Vanadziņam.
Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs iespēja gūt vienreizēju pieredzi, 8. un 9. novembrī baudot vakariņas romantiskā atmosfērā – “Gardenia Eco” dvēseles Aivas Balodes radīto sveču gaismā.
Restorāna šefpavārs Edgars Rubenis atklāj: "Es savas saknes sāku stiprināt Cēsīs, taču Aivai un viņas ģimenei tās jau ir dziļi Piebalgas zemē. Šajos rudens svētkos mēs kopā radīsim īpašu atmosfēru un gardu ēdienu ikvienam apmeklētājam."
H.
E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns uzkodās galdā cels gaileņu krēmzupu ar rudens dārzeņiem. Pamatēdienā apmeklētāji varēs izvēlēties vienu no trim opcijām — brieža gaļu šitake sēņu garozā, dūmotu sterleti vai burkānu un biešu sacepumu. Desertā varēs baudīt karsto ķirbju saldējumu ar vafeļu kraukšķiem un kļavu sīrupu.

Darba laiks: 
Piektdiena 17.00-22.00
Sestdiena 12.00-22.00
Svētdiena 12.00-22.00

Rezervē galdiņu H. E. Vanadziņš Ziemeļu restorānā!

 

"Jāņoga" ir cēsnieku un tūristu iecienīts restorāns, kur baudīt vietējo produkciju neierastās variācijās. Restorānu nedēļai par godu šefpavārs Jānis Sproģis tandēmā ar leģendāro cēsnieku Juri Žagaru ir radījis īpašu piedāvājumu, ko novērtēs ikviens gardēdis.
Juris Žagars atzīst: ""Jāņoga" neapšaubāmi ir unikāla vieta Latvijā. Jānis ir absolūti radoša personība, izcils pavārs, un viss, kas iekļauts ēdienkartē, ir savā veidā oriģināls un neatkārtojams. Esmu gatavs braukt speciāli uz šejieni, lai atkal un atkal izbaudītu šīs unikālās garšu kombinācijas. Un es neesmu vienīgais. Itin bieži savus viesus no tālienes vedu un sūtu uz "Jāņogu", un viņi visi pēc tam atceras, ka tas tiešām ir bijis kas īpašs."
Restorāns “Jāņoga”šoreiz lutinās ar daudzveidīgu rudens velšu klāstu. Būs iespēja izvēlēties vienu no pamatēdieniem: vai nu brieža gaļas karbonādi ar teļa gaļas-meža sēņu terīni, vai zandarta filejas balotīni, kas pasniegta kopā ar jūras ķemmīšu kroketi un dzelteno biešu pelmeni. Savukārt desertā tiks pasniegta tumšās šokolādes-mandeļu kūka ar ķiršu mērci un saldējumu. 

Darba laiks: 
Pirmdiena, otrdiena - slēgts
Trešdiena, ceturtdiena 16.00-20.00
Piektdiena 16.00-22.00
Sestdiena 12.00-22.00
Svētdiena 12.00-19.00

Rezervē galdiņu restorānā "Jāņoga"!

 

Viesnīcas "Jonathan SPA Estate" restorāns atrodas villu ciematā Amatciemā ar skatu uz ezeru, un restorāns piedāvā vienreizēju maltīti, kas tapusi, sadarbojoties ar vietējām zemnieku saimniecībām.
Restorānu nedēļas laikā apmeklētāji varēs papildināt ēdienu ar "Bitīšu" medus notīm. Restorāna šefpavārs Vadims Jevsejevs norāda: "Mums ir svarīgi klientiem piedāvāt augstvērtīgāko produktu līdz smalkākajai niansei, tādēļ izlēmām sadarboties tieši ar Arvi Mozuļčiku."
Viesnīcas “Jonathan SPA Estate” restorāns sagaidīs ar brieža pastēti ar brioša maizi, brūkleņu uzpūteni un lazdu riekstiem. Pamatēdienā būs lēni gatavota pīles gaļa ar trifeļu-kartupeļu biezeni, un desertā tiek solīts mājas Napoleons ar sidrā karamelizētiem āboliem. 

Darba laiks:
Pirmdiena-svētdiena 13.00-21.30

Rezervē galdiņu restorānā "Jonathan Spa Estate"!

 

Restorāns “Kannas” atrodas atjaunotajā Annas muižā, gleznainā vietā, kalna galā. Restorāna šefpavārs, ēdienkartes veidošanā izmantojot vietējo produkciju, cenšas atklāt katras sastāvdaļas unikālo garšu.
Rudens Restorānu nedēļas piedāvājumu šefpavārs Kristaps Sīlis veidojis kopā ar uzņēmēju no Piebalgas — zivju audzētavas "Dzērbenes foreles" īpašnieku Raivi Apsīti.
Šefpavārs Kristaps Sīlis uzsver: "Es uzskatu, ka jebkuram pavāram ir jāizaicina sevi vairāk eksperimentēt ar vietējiem produktiem, izmantojot kvalitatīvas sastāvdaļas, kas nāk no mūsu pašu zemes un mūsu pašu ūdeņiem. Foreles, kas tiek audzētas dīķos Dzērbenes pļavu ielejās, nepazīst sprostus un ir pilnīgi netraucētas, ir izcils piedāvājums, ko sadarbībā ar ģimenes zivju audzētavu “Dzērbenes foreles” piedāvāsim gardēžiem Cēsu novada Restorānu nedēļas ietvaros.”
Restorāns “Kannas” uzkodās pasniegs varavīksnes foreles fileju, ko ietērps marinētas bietes un cidoniju gels. Pamatēdienā būs stores fileja, papildināta ar topinambūru un āboliem. Savukārt desertā varēs baudīt griķu saldējumu ar šokolādes krēmu un kafijas akcentu. 

Darba laiks:
Pirmdiena-svētdiena 14.00-22.00

Rezervē galdiņu restorānā "Kannas"!

Viesnīcas "Kārļamuiža" restorāns atrodas Amatas senlejā, un tur var baudīt lauku muižas virtuvi.
Restorānu nedēļas ēdienkarti un galda noformējumu šefpavāre Baiba Stepiņa veidojusi kopā ar  savu draudzeni un  pasākumu producenti Gundegu Skudriņu.
Gundega Skudriņa atzīmē: "Man ir liels prieks sadarboties ar kaimiņieni Baibu, kura ir sava aroda pratēja un Kārļamuižas sirds un dvēsele. Restorāna nedēļas apmeklētāji varēs sajust Kārļamuižas īpašo atmosfēru un mūsu kopradē tapušo vakariņu stāstu."
Viesnīcas “Kārļamuiža” restorāns uzkodās galdā cels pastinaka-kastaņu krēmzupu. Galvenajam ēdienam būs divas izvēles — vai nu brieža gaļas burgers, vai veģetārais bulgurs. Savukārt saldajā tiks pasniegta kūkas “Šoko Kartupelis” variācija, gardēžiem atsaucot atmiņā bērnības garšu. 

Darba laiks:
Pirmdiena-ceturtdiena 18.00-21.00
Piektdiena-svētdiena 16.00-21.00

Rezervē galdiņu restorānā "Kārļamuiža"!

 

Restorāns "Mango Sky Lounge" atrodas Vidzemes koncertzāles sestajā stāvā, un tur var baudīt burvīgu skatu uz Cēsu vecpilsētu.
Sadarbībā ar dzīvesstila blogeri Kristīni Danenbergsoni apmeklētājiem akcijas laikā tiks piedāvāts gardais dzēriens - daiquiri. Influencere atzīst: "Ideja bija dalīties ar savām iecienītajām garšām un kopā ar "Mango Sky Lounge" izveidot ko jaunu un oriģinālu, bet bāzētu uz jau zināmo, iecienīto un pārbaudīto."
Restorāns “Mango Sky Lounge” būs parūpējies gan par visēdājiem, gan vegāniem. Uzkodā galdā tiks celti vai nu krāsnī ceptu biešu salāti ar kazas sieru un riekstiem vai vegāniska gaileņu krēmzupa. Pamatēdienā varēs izvēlēties starp krāsnī ceptām cūkgaļas ribiņām ar sezonas dārzeņiem un ķirbju biezeni ar sojas gaļas mērci. Desertā varēs baudīt meringu rudens noskaņās vai multigraudu tartaleti ar upenēm. 

Darba laiks:
Pirmdiena-ceturtdiena 14.00-22.00
Piektdiena 14.00-23.00
Sestdiena 12.00-23.00
Svētdiena 12.00-22.00

Rezervē galdiņu restorānā "Mango Sky Lounge"!

Restorāns "Pavāru māja Līgatnē" atrodas Papīrfabrikas vēsturiskajā centrā, atjaunotajā Līgatnes Dzemdību namā, ko ieskauj Dabas vērotāju dārzs. Īpašais Restorānu nedēļas piedāvājums, ko sagatavojis šefpavārs Juris Dukaļskis, tiks pasniegts īpašos traukos, ko radījis Cēsu stikla mākslinieks un zīmola "an & angel" radītājs Artis Nīmanis.
Artis Nīmanis uzsver: "Ar "Pavāru māju" sadarbojamies jau ilgi, radot restorānam dažādus stikla objektus un traukus, tāpēc kopīgi mēs rudens Restorānu nedēļā aicinām doties estētiskā garšu piedzīvojumā."
Restorāns "Pavāru māja Līgatnē” saviem viesiem uzkodās piedāvās rudens saknes, ko papildinās Rehtšprehera siers un lazdu riekstu-iesala krēms. Savukārt pamatēdienā šefpavārs galdā cels Burtnieka zandartu ar cidonijās karamelizētiem burkāniem. Saldajā būs smiltsērkšķu deserts ar Pavāru mājas medū briedinātu briošu. Restorāns būs sarūpējis arī veģetāru pamatēdienu, piedāvājot z/s “Zutiņi” pupiņu biezeni ar lapu kāpostu un fermentētiem gurķiem. 

Darba laiks:
Otrdiena-ceturtdiena 18.00; 19.00
Piektdiena-sestdiena 13.00; 16.00; 19.00
Svētdiena 13.00; 16.00

Rezervē galdiņu restorānā "Pavāru māja Līgatnē"!

 

Ungurmuiža ir koka ēku ansamblis Raiskuma pagastā, kas iekļauts Latvijas kultūras pieminekļu mantojuma sarakstā.
Restorāna šefpavārei Signijai Skrastiņai sadarbojoties ar talantīgo mūziķi un komponistu Kasparu Zemīti, ir tapusi latviska ēdienkarte. 5. novembra pēcpusdienā Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs iespēja gūt ne tikai gastronomisku, bet arī muzikālu baudījumu, klausoties Kaspara Zemīša solo koncertu.
Kaspars Zemītis norāda: "Man patīk vienkāršas, latviskas un nesamākslotas lietas, tāpēc mēs šo piedāvājumu veidojām tā, lai tas sasildītu vēsajos rudens vakaros."
Restorāns “Ungurmuiža” savus garšas vakarus atklās ar aso burkānu zupu, ko papildinās pašu cepti maizes grauzdiņi un Fetas siers. Pamatēdienā tiks pasniegta muižas gratēns vai nu kopā ar cūkgaļas šķēli, vai sieru izlasi. Savukārt desertā varēs izgaršot rudeni, baudot biezpienmaizi ābolā. 

Darba laiks:
Pirmdiena - slēgts
Otrdiena-sestdiena 12.00-20.00
Svētdiena 12.00-18.00

Rezervē galdiņu restorānā "Ungurmuiža"!

 

Viesnīcas "Villa Santa" restorāns atrodas vienā no trim viesnīcas villām, piedāvājot apmeklētājiem līdzās koku galotnēm baudīt maltīti ar nostalģisku latviešu tradicionālo ēdienu pieskārienu. Restorānu nedēļas piedāvājums tapis sadarbībā ar vietējo uzņēmēju — "Cēsu maizes" īpašnieku Agni Elperi.
"Villa Santa" saimniece Santa Anča atklāj: "Sadarbība ar vietējo ražotāju “Cēsu maize” apliecina mūsu cieņu pret īstām vērtībām – grauda spēku. Vasaras beigās vienmēr ar aizkustinājumu un cieņu raugos uz vīriem, kuri, saulē nogurdināti, kuļ labību. Man tas ir ļoti svēts un dzīvi apliecinošs darbs. Tāpēc mūsu restorāna rudens nedēļas caurviju motīvs ir maize."
"Cēsu maizes" īpašnieks Agnis Elperis atzīmē: "Zinu, ka ēdiens spēj ne tikai pabarot — tas dod arī siltas sajūtas. Tāpēc radīsim ne tikai ēdienu, bet arī labākās Cēsu atmiņas visiem "Villa Santa" apmeklētājiem Restorānu nedēļas ietvaros."
Viesnīcas “Villa Santa” restorāns vispirms pasniegs šefpavāra komplimentu, kam sekos ķirbju krēmzupa ar grauzdiņiem. Pamatēdienam tiks piedāvātas trīs dažādas izvēles, savukārt saldajā viesus priecēs rupjmaizes kārtojums ar meringas cepurīti. 

Darba laiks:
Pirmdiena, otrdiena - slēgts
Trešdiena-ceturtdiena 17.00-21.00
Piektdiena-sestdiena 13.00-22.00
Svētdiena 13.00-17.00

Rezervē galdiņu restorānā "Villa Santa"!

 

Viesnīcas "Zaķīši" restorāns atrodas gleznainā vietā, Raiskuma ezera krastā. Ikdienā restorāna apmeklētājiem ir iespēja baudīt autentisku ķīniešu ēdienu.
Rudens Restorānu nedēļas laikā sadarbībā ar mūsu novadnieku, mūziķi Miku Dukuru apmeklētājiem būs iespēja ne tikai doties garšu ceļojumā uz Āziju, bet arī klausīties koncertu 4. novembrī.
Miks Dukurs norāda: "Priecājos par lielisko iespēju atbalstīt savu kaimiņu un vietējo uzņēmēju, sniedzot savu ieguldījumu atmosfēras radīšanā." 
Viesnīcas “Zaķīši” restorānā uzkodās varēs izvēlēties starp auksto gaļas plati ar dārzeņiem un jūras velšu zupu, savukārt pamatēdienā tiks pasniegta kraukšķīgā pīle, kas papildināta ar dārzeņiem un rīsiem. Saldajā paredzēts banānu-ābolu deserts. 

Darba laiks:
Pirmdiena, otrdiena - slēgts
Trešdiena-svētdiena 13.00-21.00

Rezervē galdiņu restorānā "Zaķīši"!

 

Restorāns 1815 ir ģimenes restorāns, kas atrodas Līgatnes vecākajā ēkā – pirmajās papīra dzirnavās. 
Restorānu nedēļas īpašo piedāvājumu izveidojis šefpavārs Jānis Rullis sadarbībā ar līgatnieti, infektoloģi Ievu Tolmani, kopīgi radot veselīgu ēdienkarti ar veģetārām opcijām.
Ieva Tolmane atklāj: "Man kā veģetārietei un ārstei ir svarīgi, lai uzturs būtu sabalansēts un veselīgs, tāpēc šīs akcijas laikā mēs gribam parādīt, ka arī restorānā var baudīt dabas iedvesmotu maltīti, kas ir tīkama acīm un organismam."
Restorāns 1815 būs parūpējies par daudzveidīgu ēdienkarti, piedāvājot šefpavāra komplimentu, kur iekļauts cidoniju aperitīvs un baraviku pastēte filo mīklas garoziņā. Uzkodās apmeklētāji varēs izvēlēties starp gaileņu krēmzupu vai brieža karpačo, savukārt pamatēdienam tiks piedāvātas trīs dažādas opcijas: Burtnieka zandarts ar rudens sakņaugiem, liellops ar batātes sacepumu vai rudens pīrāgs ar kazas sieru. Desertā varēs baudīt dateļu pudiņu ar sāļo rozmarīna karameli un skābā krējuma musu.

Darba laiks:
Pirmdiena-ceturtdiena 16.00-21.00
Piektdiena-svētdiena 12.00-21.00

Rezervē galdiņu restorānā 1815!

Foto: Anete Rudmieze
Grafiskais dizains: Anete Lasmane

Cēsu Tūrisma informācijas centrs

Baznīcas laukums 1, Cēsis

Latvija, LV-4101

Tel. +371 28318318

info@cesis.lv

Darba laiks:

Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00

Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS

Top