Senatne mūsdienās


 

SākumsZiņas Aicina uz Zaubes savvaļas kulināro festivālu

27.08.2023

Aicina uz Zaubes savvaļas kulināro festivālu

Šī gada 9.septembrī notiks ikgadējais Zaubes savvaļas kulinārais festivāls. Šogad festivāls savu darbību pārcēlis no jūlija uz rudens sākumu, lai izmantotu bagātīgās rudens veltes. Rudens garšas parādīsies gan meistarklasēs, gan mājražotāju gatavotajos gardumos.
Ar savām zināšanām savvaļas ēdiena gatavošanas meistarklasēs dalīsies pazīstamie pavāri – Ingmars Ladigs un Renārs Purmalis, savas prasmes demonstrēs “Īstās latvju saimnieces” – Vineta Cipe un Sandra Matule. Ar jau iemīļotām garšām un jaunumiem apmeklētājus pārsteigs Zaubes mednieku un makšķernieku kolektīvs. Veselīga dzīves veida eksperts Andis Brēmanis dalīsies atziņās kā gūt labumu no dabas veltēm sava organisma stiprināšanai. Mazākajiem festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties “Mazo pavāru skoliņā”, ko vadīs Laura Grēviņa, bet kopā ar “Manas garšas” meistarēm tiks atklāta garšvielu pasaule!
Dienas garumā norisināsies dažādas izzinošās darbnīcas, ko nodrošinās Latvijas Nacionālais dabas muzejs un Latvijas valsts mežu Kalsnavas aborētums. Pļavu tēju dziedinošo spēku atklāsiet kopā ar Evitu Lūkinu, kopā veidojot tēju mandalas. “Vienkoču parks” piedāvās izgatavot dabas rotas, bērzu tāss lietderību atklās Kaspars Zvirbulis. Aktīvākie apmeklētāji varēs iemēģināt rupuču laivas, supus, šaut ar lokiem un kopā ar jaunsargiem mācīties izdzīvošanas prasmes dabā. Lieliem un maziem apmeklētājiem tiks izveidota arī radiovadāmo džipu trasīte, kā arī varēs izbraukt zirga pajūgā.
Ikgadējais Zaļais tirdziņš šogad solās būt varen liels, jo tajā atradīsiet dažnedažādus vietējos gardumus un amatniecības izstrādājumus. Arī ēdienu klāsts neatpaliks - būs gan veģetārie ēdieni, mājas desiņu hotdogi, uzbeku virtuve, arī rudenīgi burgeri un ēdieni, kas gatavoti no īsteni rudenīgām dabas veltēm.
Sarunas un pasākuma norises vadīs Māris Grigalis, notiks dažādi konkursi, kur būs iespējams iegūt balvās gardumus un citus noderīgus labumus. Dienas vidū notiks arī Renāra Purmaļa grāmatas “Gatavo dabā” prezentācija un būs iespēja laimēt arī pašas grāmatas ar autora autogrāfu!
Festivāla jaunums ir konkurss “Vasara burciņā”, kas tiek organizēts kopā ar Zaubes senioru biedrību “Sidrabozols”. Konkursā aicinām piedalīties ikvienu, kas gatavo ziemas krājumus - ievārījumus, mērces, čatnijus u.c. gardumus. Atnes savu burciņu uz festivālu un apmeklētāju balsojums noteiks, kurš kļūs par gardāko “Saldo burciņu” un “Sāļo burciņu” meistaru!
Festivāla noslēgumā apmeklētāji varēs baudīt jaudīgo etno grupas “Tā kā pērn” sniegumu un pat laisties jautros dančos.
Vairāk meklē ŠEIT.
Pasākumu organizē biedrība "Vidzemes Radošie Stropi" sadarbībā ar Cēsu novada Amatas apvienības pārvaldi, finansiāli atbalsta Cēsu novada pašvaldība, Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Pateicamies par atbalstu Zaubes veikalam “Skorpions” un uzņēmumam “Forest Wolf”.

Cēsu Tūrisma informācijas centrs

Baznīcas laukums 1, Cēsis

Latvija, LV-4101

Tel. +371 28318318

info@cesis.lv

Darba laiks:

Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00

Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS

Top