Tweet |
Ceturtdien, 30. novembrī, Cēsu kafejnīcā “Jāņoga”, norisināsies projekta “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” noslēdzošā meistarklase ar garšošanu.
Cēsu apkaimes kulinārā mantojuma pētījumu šī gada novembrī veikušas četras antropoloģes – Santa Zirne, Liāna Ivete Beņķe, Anete Vanaga un Anete Stuce. Viņas viesojās pie Amatas, Cēsu, Līgatnes, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Vecpiebalgas novadu saimniecēm un saimniekiem, lai iepazītu viņu ēdiena gatavošanas pieredzi un atmiņu stāstus.
Pētījuma laikā ievāktas dažādas senākas un ne tik senas receptes, iepazīstot to izcelsmi un uzzinot par citiem varbūt šodien jau aizmirstiem praktiskiem risinājumiem virtuvē un ārpus tās.
Meistarklases laikā antropoloģes dalīsies ar dažādu māju virtuvēs uzzināto, savukārt “Jāņogas” pavāri radošā interpretācijā piedāvās nogaršot pēc ievāktajām receptēm gatavotos ēdienus.
Ievāktās receptes apkopotas digitālā brošūrā, kas drīzumā ikvienam interesentam būs pieejama lejupielādēšanai.
Projektu “Tradicionālie Vidzemes ēdieni šodienas ēdienkartē” organizē Ruckas mākslas rezidenču centrs ar Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Ieeja bezmaksas.
Cēsu Tūrisma informācijas centrs
Baznīcas laukums 1, Cēsis
Latvija, LV-4101
Tel. +371 28318318
info@cesis.lv
Darba laiks:
Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00
Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS