Kā garšo rudens? Pēc karsti kūpošas krēmzupas ezera krastā – kad pirksti salti, bet zupa māla bļodā tos silda, gaileņu mērces, kuru pagatavot tik labi kā ome spēj tikai Cēsu restorāni, un ābolu-brūkleņu plātsmaizes, kas likusi visai mājai smaržot pēc piemājas dārza – saldi un silti, tieši tik mājīgu un sirsnīgu Cēsu Rudens restorānu nedēļu mēs Jums dāvāsim no 21.-27. oktobrim!
Par mājīgu atmosfēru un izsmalcinātiem ēdieniem parūpēsies: Cafe 2Locals, Go To Sushi BAR, H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns, Hotel Cēsis, Jāņoga, Jonathan Spa Estate, Villa Santa Hotel.
Kā jau ierasts, ikvienam būs iespēja baudīt trīs ēdienu maltīti, kur šī īpašā piedāvājuma cena visos restorānos būs – 20,00 EUR. Ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienā piedāvāto ēdienu klāsta ar īpaši rudenim raksturīgām veltēm. Šogad akcentētas tiks rudens ogu garšas – pīlādži, smiltsērkšķi, cidonijas, plūmes un dzērvenes.
Cēsu Rudens Restorānu nedēļas ietvaros, gardēži neizpaliks bez pārsteigumiem – no 7. – 13. oktobrim norisināsies konkurss un 14. oktobrī tiks izlozētas septiņas dāvanu kartes 2 personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem. Lai nepalaistu garām šo lielisko iespēju, aicinām sekot Cēsu Tūrisma informācijas centra aktivitātēm sociālajos tīklos – Facebook `Tūrisms Cēsīs` un “Cēsu Rudens Restorānu nedēļa 2019 | Cēsis Autumn Restaurant week”, kā arī Twitter @VisitCesis!
Pirms Restorānu nedēļas apmeklējuma, aicinām veikt rezervāciju izvēlētajā restorānā!
#TasteCesis
UZKODAS
Kolrābju krēmzupa
/plūkāta pīles gaļa, dzērveņu un vītinātu tomātu pesto, olīvu pulveris, jūras aļģes/
Grilēta ķirbja un kazas siera uzkoda
/cukurotas cidonijas, upenes, rukola, medū karamelizēti lazdu rieksti, rupjmaizes drupačas/
PAMATĒDIENI
Lauku cāļa kājas konfits /smiltsērkšķu marinādē/
/cepts baklažāns, briedināti rudzi, meža ogu un sīpolu marmelādes/
Cidoniju sviestā cepta jūras barbe
/kaltētās upenēs cepts pastinaks, šķeltie zirņi, rožkāposti, mandeles, jūras velšu un tomātu buljons/
Arančini pildīts ar baklažānu caponatu
/mocarella siers, tomāti, dzērveņu un bazilika mērce, parmezāna čipsi/
DESERTS
Cidoniju un zaļo ābolu uzpūtenis
/upeņu gēls, sāļā karamele, rozīnes, kanēļa plombīra saldējums/
Piedāvājuma cena 20 EUR
Adrese: Rīgas iela 24a, Cēsis
Tālrunis rezervācijām – 28811774
Darba laiks:
P.-C 10:00 – 22:00
Pk. 10:00 – 24:00
S. 11:00 – 24:00
Sv. 11:00 – 22:00
#cafe2locals
UZKODA
Laša tartars
vai
Greipfrūta tartars
PAMATĒDIENS
Aki Tatchi maguro maki
Suši ar vistu, Philadelphijas un kraukšķīgu mocarellas sieru, pasniegts ar brūkleņu mērci
vai
Aki Tatchi avokado maki
Suši ar avokado, Philadelphijas un kraukšķīgu mocarellas sieru, pasniegts ar brūkleņu mērci
DESERTS
Saldie suši sojas lapā ar kokosa krēmsieru un dzērvenēm
Piedāvājuma cena 20.00 EUR
Adrese: Rīgas iela 9, Cēsis
Tālrunis rezervācijām 24204050
Darba laiks:
Sv.-C. no 11:00 līdz 22:00
Pk. un S. no 11:00 līdz 1:00
#gotosushibar
UZKODA
Svilināta jūras ķemmīte, asinsdesas biezenis, brūkleņu putas, burkānu glazūrmērce
PAMATĒDIENS
Lēni gatavota truša gaļa, vilkābeles augļi, karsēts zilais kāposts, Latvijas vīnogu redukcija.
vai
Pīlādžos marinēts stirnas gaļas cepetis, kartupeļu klimpas, briedināts brūnais bulgurs, sautētas rudens saknes, pašmāju rukola.
vai
Zaļumos cepta zeltplekstes fileja, plūškoka sīrupā noturēti cukīni, krāsainie burkāni, blanšēti saldie pipari, cidoniju buljons.
DESERTS
Aroniju pavlova, rudens aveņu mērce, karameles cepums, putots rudens ogu biezpiens.
Piedāvājuma cena 20,00 EUR
—
RUDENS RESTORĀNU NEDĒĻAS DZĒRIENU KARTE
APERETĪVS
Melleņu un upeņu punšs – 5 EUR
Džins/ upeņu liķieris/ melleņu biezenis/ citronu sula/ cukurs/ ledus
BALTVĪNS
CASTEL FIRMIAN CHARDONNAY – 3,50 EUR
Denominazione di Origine Controllata, Sauss
(Rekomendējam pie truša gaļas un zeltplekstes filejas)
SARKANVĪNS
STEMMARI SYRAH
Denominazione di origine Controllata Sicilia, Sauss – 3,50 EUR
(Rekomendējam pie stirnas gaļas)
DESERTA VĪNS
MARQUIS D’ALORY – 3,50 EUR
KOKTEIĻI
SILTAIS CIDONIJU DZĒRIENS – 4,00 EUR
Cidoniju sīrups/ pikantais ķirbju sīrups/ apelsīnu sula/ ābolu sula
NOVA – 5,00 EUR
Vodka/ cidoniju sīrups/ pikantais ķirbju sīrups/ apelsīnu sula/ ābolu sula/ ledus
Adrese: Rīgas iela 15, Cēsis
Tālrunis rezervācijām 24771771
Darba Laiks:
P.- C. 16:00-21:00
Piekt. 14:00 – 22:00
Se, Sv. 12:00 – 22:00
#vanadzinarestorans
UZKODA
Grilēts ķirbis ar gailenēm, riekstiem un paipalu olām
ZUPA
Koša rudens dārzeņu biezzupa ar melno ķiploku
PAMATĒDIENS
Sarkanvīnā sautēta truša kāja ar saknēm, gailenēm, žāvētām dzērvenēm un salviju
Grilēta palija ar mājas makaroniem biešu-bazilika mērcē
DESERTS
Ceptu ābolu krēms ar brūklenēm, kaņepēm un priežu čiekuru mērci
Piedāvājuma cena 20.00 EUR
Adrese: Vienības laukums 1, Cēsis
Tālrunis rezervācijām 64120122
Darba laiks:
Katru dienu 12:00-21:00
#hotelcesis
KOMPLIMENTS
UZKODA
Kūpināti topinambūri un melnsakne
Melnplūmes, šokolāde, kazas siers, kaņepes
Pieskaņots Vīns Cornaro Presecco Treviso Brut DOC(Itālija)
PAMATĒDIENS
Jūras foreles fileja ar smiltsērkšķu-safrāna mērci
Burkāni, ikri, tapioka, zvaigžņu anīss
Pieskaņots Vīns Terre Lago Garda Pinot Grigio(Itālija)
Brieža gaļas ragu ar Jorkšīras pudiņu
Baravikas, pīlādži, kartupelis, cūku pupas
Pieskaņots Vīns Tbiliso Kindzmarauli(Gruzija)
Mannā putra ar cieto sieru un saldo sīpolu – cidoniju ievārijumu
Sēnes, mārrutki, speltas kvieši
Pieskaņots Vīns Vinha Maria Vinho Verde(Portugāle)
DESERTS
Ķirbju kūka ar putukrējumu
Pieskaņots Vīns Luis Felipe Edwards Late Harvest(Čīle)
Piedāvājuma cena 20 EUR
Pie ēdieniem pieskaņoti vīni 12.50 Eiro
Smiltsērkšķu-medus karstais dzēriens 4.50 Eiro
Adrese: Valmieras iela 21a, Cēsis
Tālrunis rezervācijām: 28309298
Darba laiks:
21.10. Slēgts
22.-24.10. 12:00-20:00
25.-26.10. 12:00-22:00
27.10. 12:00-20:00
#janoga
UZKODA
Krāsnī cepta paprika ar jogurta mērci, lazdu riekstiem un saldskābmaizes čipsiem.
PAMATĒDIENS
Sautēta mežacūkas gaļa ar pīlādžu mērci, pasniegta ar topinambūra biezeni un ceptiem kartupeļiem.
vai
Cepta līņa fileja ar mieža putru, cietā siera kroketi un sēņu velutē.
vai
Pērļu grūbu risoto ar krāsnī ceptu ķirbi un stracciatella sieru.
DESERTS
Silti biezpiena virtuļi ar bumbieru krēmu un dzērvenēm
Piedāvājuma cena 20 EUR
Adrese: “Ezerputni”, Amatciems
Talrunis rezervācijām: 25606066
Darba laiks:
Katru dienu 12:00-22:00
#JonathanSPA
ŠEFPAVĀRA KOMPLIMENTS
Pašmāju vārītais rozmarīna siers pasniegts ar pīlādžu želeju
UZKODA
Baraviku ravioli ar blanšētiem spinātiem, trīs sieru mērci, rukolas lapām, “ Grana Padano” sieru un grauzdētiem ciedru riekstiem
PAMATĒDIENS
Sarkanvīnā sautēti liellopa vaigi ar tomātu (z/s “Saimnieki”) mērci un mājas nūdelēm (Raunas “Siera ražotne”)
Vai
Garšaugu sviestā cepta zandarta fileja ar sezonas dārzeņiem (Z/s “Saimnieki”), plaucētiem plēkšņu kviešu graudiem un cidoniju mērci
Vai
Mājas nūdeles (Raunas “Siera ražotne”)
ar puravu, selerijām, papriku, burkāniem, rudens sēnēm un aroniju mērci
DESERTS
Smiltsērkšķu siera kūka ar dārza ogu un pīlādžu mērci
Piedāvājuma cena 20,00 EUR
Adrese: Gaujas iela 88, Cēsis
Tālrunis rezervācijām 64177177
Darba laiks:
O.,T.,C., SV. 13:00-21:00
Piektdiena – Sestdiena 13:00-23:00
#villasantahotel
Cēsu Tūrisma informācijas centrs
Baznīcas laukums 1, Cēsis
Latvija, LV-4101
Tel. +371 28318318
info@cesis.lv
Darba laiks:
Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00
Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS