Senatne mūsdienās


 

SākumsKur paēstRestorānu nedēļa 2019

Kā garšo rudens? | Cēsu Rudens restorānu nedēļa 2019

Kā garšo rudens? Pēc karsti kūpošas krēmzupas ezera krastā – kad pirksti salti, bet zupa māla bļodā tos silda, gaileņu mērces, kuru pagatavot tik labi kā ome spēj tikai Cēsu restorāni, un ābolu-brūkleņu plātsmaizes, kas likusi visai mājai smaržot pēc piemājas dārza – saldi un silti, tieši tik mājīgu un sirsnīgu Cēsu Rudens restorānu nedēļu mēs Jums dāvāsim no 21.-27. oktobrim!

Par mājīgu atmosfēru un izsmalcinātiem ēdieniem parūpēsies: Cafe 2Locals, Go To Sushi BAR, H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns, Hotel Cēsis, Jāņoga, Jonathan Spa Estate, Villa Santa Hotel.

Kā jau ierasts, ikvienam būs iespēja baudīt trīs ēdienu maltīti, kur šī īpašā piedāvājuma cena visos restorānos būs – 20,00 EUR. Ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienā piedāvāto ēdienu klāsta ar īpaši rudenim raksturīgām veltēm. Šogad akcentētas tiks rudens ogu garšas – pīlādži, smiltsērkšķi, cidonijas, plūmes un dzērvenes.

Cēsu Rudens Restorānu nedēļas ietvaros, gardēži neizpaliks bez pārsteigumiem – no 7. – 13. oktobrim norisināsies konkurss un 14. oktobrī tiks izlozētas septiņas dāvanu kartes 2 personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem. Lai nepalaistu garām šo lielisko iespēju, aicinām sekot Cēsu Tūrisma informācijas centra aktivitātēm sociālajos tīklos – Facebook `Tūrisms Cēsīs` un “Cēsu Rudens Restorānu nedēļa 2019 | Cēsis Autumn Restaurant week”, kā arī Twitter @VisitCesis!

Pirms Restorānu nedēļas apmeklējuma, aicinām veikt rezervāciju izvēlētajā restorānā!

#TasteCesis

Restorāna "Cafe2Locals" ēdienkarte

UZKODAS

 

Kolrābju krēmzupa

/plūkāta pīles gaļa, dzērveņu un vītinātu tomātu pesto, olīvu pulveris, jūras aļģes/

 

Grilēta ķirbja un kazas siera uzkoda

/cukurotas cidonijas, upenes, rukola, medū karamelizēti lazdu rieksti, rupjmaizes drupačas/

 

PAMATĒDIENI

 

Lauku cāļa kājas konfits /smiltsērkšķu marinādē/

/cepts baklažāns, briedināti rudzi, meža ogu un sīpolu marmelādes/

 

Cidoniju sviestā cepta jūras barbe

/kaltētās upenēs cepts pastinaks, šķeltie zirņi, rožkāposti, mandeles, jūras velšu un tomātu buljons/

 

Arančini pildīts ar baklažānu caponatu

/mocarella siers, tomāti, dzērveņu un bazilika mērce, parmezāna čipsi/

 

DESERTS

 

Cidoniju un zaļo ābolu uzpūtenis

/upeņu gēls, sāļā karamele, rozīnes, kanēļa plombīra saldējums/

 

Piedāvājuma cena 20 EUR

 

Adrese: Rīgas iela 24a, Cēsis

Tālrunis rezervācijām – 28811774

Darba laiks:

P.-C 10:00 – 22:00

Pk. 10:00 – 24:00

S. 11:00 – 24:00

Sv. 11:00 – 22:00

#cafe2locals

Restorāna Go To Sushi Bar ēdienkarte

UZKODA

Laša tartars

vai

Greipfrūta tartars

 

PAMATĒDIENS

Aki Tatchi maguro maki

Suši ar vistu, Philadelphijas un kraukšķīgu mocarellas sieru, pasniegts ar brūkleņu mērci

vai

Aki Tatchi avokado maki

Suši ar avokado, Philadelphijas un kraukšķīgu mocarellas sieru, pasniegts ar brūkleņu mērci

 

DESERTS

Saldie suši sojas lapā ar kokosa krēmsieru un dzērvenēm

 

Piedāvājuma cena 20.00 EUR

 

Adrese: Rīgas iela 9, Cēsis

Tālrunis rezervācijām 24204050

Darba laiks:

Sv.-C. no 11:00 līdz 22:00

Pk. un S. no 11:00 līdz 1:00

#gotosushibar

Restorāna H.E. Vanadziņš. Ziemeļu restorāns ēdienkarte

UZKODA

Svilināta jūras ķemmīte, asinsdesas biezenis, brūkleņu putas, burkānu glazūrmērce

 

PAMATĒDIENS

Lēni gatavota truša gaļa, vilkābeles augļi, karsēts zilais kāposts, Latvijas vīnogu redukcija.

vai

Pīlādžos marinēts stirnas gaļas cepetis, kartupeļu klimpas, briedināts brūnais bulgurs, sautētas rudens saknes, pašmāju rukola.

vai

Zaļumos cepta zeltplekstes fileja, plūškoka sīrupā noturēti cukīni, krāsainie burkāni, blanšēti saldie pipari, cidoniju buljons.

 

DESERTS

Aroniju pavlova, rudens aveņu mērce, karameles cepums, putots rudens ogu biezpiens.

 

Piedāvājuma cena 20,00 EUR

RUDENS RESTORĀNU NEDĒĻAS DZĒRIENU KARTE

 

APERETĪVS

Melleņu un upeņu punšs – 5 EUR

Džins/ upeņu liķieris/ melleņu biezenis/ citronu sula/ cukurs/ ledus

 

BALTVĪNS

CASTEL FIRMIAN CHARDONNAY – 3,50 EUR

Denominazione di Origine Controllata, Sauss

 

(Rekomendējam pie truša gaļas un zeltplekstes filejas)

 

SARKANVĪNS

STEMMARI SYRAH

Denominazione di origine Controllata Sicilia, Sauss – 3,50 EUR

(Rekomendējam pie stirnas gaļas)

 

DESERTA VĪNS

MARQUIS D’ALORY – 3,50 EUR

 

KOKTEIĻI

SILTAIS CIDONIJU DZĒRIENS – 4,00 EUR

Cidoniju sīrups/ pikantais ķirbju sīrups/ apelsīnu sula/ ābolu sula

 

NOVA – 5,00 EUR

Vodka/ cidoniju sīrups/ pikantais ķirbju sīrups/ apelsīnu sula/ ābolu sula/ ledus

 

Adrese: Rīgas iela 15, Cēsis

Tālrunis rezervācijām 24771771

Darba Laiks:

P.- C. 16:00-21:00

Piekt. 14:00 – 22:00

Se, Sv. 12:00 – 22:00

#vanadzinarestorans

Hotel Cēsis restorāna ēdienkarte

UZKODA

Grilēts ķirbis ar gailenēm, riekstiem un paipalu olām

 

ZUPA

Koša rudens dārzeņu biezzupa ar melno ķiploku

 

PAMATĒDIENS

Sarkanvīnā sautēta truša kāja ar saknēm, gailenēm, žāvētām dzērvenēm un salviju

Grilēta palija ar mājas makaroniem biešu-bazilika mērcē

 

DESERTS

Ceptu ābolu krēms ar brūklenēm, kaņepēm un priežu čiekuru mērci

Piedāvājuma cena 20.00 EUR

 

Adrese: Vienības laukums 1, Cēsis

Tālrunis rezervācijām 64120122

www.hotelcesis.lv

Darba laiks:

Katru dienu 12:00-21:00

#hotelcesis

Restorāna "Jāņoga" ēdienkarte

KOMPLIMENTS

 

UZKODA

Kūpināti topinambūri un melnsakne

Melnplūmes, šokolāde, kazas siers, kaņepes

Pieskaņots Vīns Cornaro Presecco Treviso Brut DOC(Itālija)

 

PAMATĒDIENS

Jūras foreles fileja ar smiltsērkšķu-safrāna mērci

Burkāni, ikri, tapioka, zvaigžņu anīss

Pieskaņots Vīns Terre Lago Garda Pinot Grigio(Itālija)

 

Brieža gaļas ragu ar Jorkšīras pudiņu

Baravikas, pīlādži, kartupelis, cūku pupas

Pieskaņots Vīns Tbiliso Kindzmarauli(Gruzija)

 

Mannā putra ar cieto sieru un saldo sīpolu – cidoniju ievārijumu

Sēnes, mārrutki, speltas kvieši

Pieskaņots Vīns Vinha Maria Vinho Verde(Portugāle)

 

 

DESERTS

Ķirbju kūka ar putukrējumu

Pieskaņots Vīns Luis Felipe Edwards Late Harvest(Čīle)

 

Piedāvājuma cena 20 EUR

 

Pie ēdieniem pieskaņoti vīni 12.50 Eiro

Smiltsērkšķu-medus karstais dzēriens 4.50 Eiro

 

Adrese: Valmieras iela 21a, Cēsis

Tālrunis rezervācijām: 28309298

Darba laiks:

21.10. Slēgts

22.-24.10. 12:00-20:00

25.-26.10. 12:00-22:00

27.10. 12:00-20:00

#janoga

Jonathan SPA Hotel restorāna ēdienkarte

 

UZKODA

Krāsnī cepta paprika ar jogurta mērci, lazdu riekstiem un saldskābmaizes čipsiem.

 

PAMATĒDIENS

Sautēta mežacūkas gaļa ar pīlādžu mērci, pasniegta ar topinambūra biezeni un ceptiem kartupeļiem.

vai

Cepta līņa fileja ar mieža putru, cietā siera kroketi un sēņu velutē.

vai

Pērļu grūbu risoto ar krāsnī ceptu ķirbi un stracciatella sieru.

 

DESERTS

Silti biezpiena virtuļi ar bumbieru krēmu un dzērvenēm

Piedāvājuma cena 20 EUR 

 

Adrese: “Ezerputni”,  Amatciems

Talrunis rezervācijām: 25606066

www.jonathanspahotel.com

Darba laiks:

Katru dienu 12:00-22:00

#JonathanSPA

Villa Santa Hotel restorāna ēdienkarte

ŠEFPAVĀRA KOMPLIMENTS

Pašmāju vārītais rozmarīna siers pasniegts ar pīlādžu želeju

 

UZKODA

Baraviku ravioli ar blanšētiem spinātiem, trīs sieru mērci, rukolas lapām, “ Grana Padano” sieru un grauzdētiem ciedru riekstiem

 

PAMATĒDIENS

Sarkanvīnā sautēti liellopa vaigi ar tomātu (z/s “Saimnieki”) mērci  un mājas nūdelēm (Raunas “Siera ražotne”)

Vai

Garšaugu sviestā cepta zandarta fileja ar sezonas dārzeņiem (Z/s “Saimnieki”), plaucētiem plēkšņu kviešu graudiem un cidoniju mērci

Vai

Mājas nūdeles (Raunas “Siera ražotne”)

ar puravu, selerijām, papriku, burkāniem, rudens sēnēm un aroniju mērci

 

DESERTS

Smiltsērkšķu siera kūka ar dārza ogu un pīlādžu mērci

 

Piedāvājuma cena 20,00 EUR

 

Adrese: Gaujas iela 88, Cēsis

Tālrunis rezervācijām 64177177

www.villasanta.lv

Darba laiks:

O.,T.,C., SV. 13:00-21:00

Piektdiena – Sestdiena 13:00-23:00

#villasantahotel

Cēsu Tūrisma informācijas centrs

Baznīcas laukums 1, Cēsis

Latvija, LV-4101

Tel. +371 28318318

info@cesis.lv

Darba laiks:

Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00

Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS

Top