Senatne mūsdienās


 

SākumsZiņas Divi Cēsu restorāni ieguvuši “HANSA CULINARY” kvalitātes zīmi

13.12.2018

Sadarbojoties partneriem no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas, 2015. gada oktobrī tika uzsākts jauns Centrālās Baltijas programmas 2014-2020 finansēts projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)”, CB110. Projekts noslēdzas 2018. gada 30. decembrī. Kā vēsta projekta nosaukums, tā galvenais mērķis bija popularizēt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības, kas vēl mūsdienās, lielākā vai mazākā mērā, sastopamas katrā partnera pilsētā un, sadarbojoties projekta partneriem, veidot jaunus tūrisma produktus un piedāvājumus, lai kopīgi attīstītu Hanzu par vadošo tūrisma zīmolu Baltijas jūras reģionā.

Projekta norises laikā kā viens no mērķiem tika izvirzīts  jauna zīmola "Hansa Culinary" veidošana, kura pamatā ir Hanzas savienības gastronomiskais mantojums. Jau kopš 13. gadsimta šīs savienības galvenais uzdevums bija veicināt tirdzniecības attīstību. Tas sekmēja cilvēku ceļošanu, kā arī daudzveidīgu un tam laikam pat eksotisku preču, produktu un garšvielu nonākšanu arī Latvijas teritorijā. Līdz ar tirgotājiem atnāca arī citu tautu tradīcijas un ēšanas kultūra. Arī mūsdienās, gardas maltītes pagatavošanai, joprojām tiek pielietotas vēsturiskās tradīcijas, receptes, garšvielas un produkti.       Šī mērķa nodrošināšanai, projekta norises laikā, ir tikušas realizētas vairākas aktivitātes – 2017. gada 22. jūlijā Cēsīs Hanzas gastronomijas tēma tika izspēlēta mistērijā “Parks uz paplātes”, 2018. gada marta pēdējā nedēļā tika organizēta pirmā Cēsu restorānu nedēļa un citas aktivitātes, tostarp arī šā gada septembrī tika veikts restorānu kvalitātes izvērtējums projekta partneru pilsētās – Cēsīs, Koknesē, Limbažos, Pārgaujā, Kuldīgā, Valmierā, Pērnavā, Vīlandē un Gotlandē. Uz restorāniem devās neatkarīga ekspertu komanda, kas tos skurpolozi izvērtēja, ierodoties kā “slepenie viesi”, lai novērtētu apkalpošanas un ēdiena kvalitāti.

Cēsu Tūrisma informācijas centrs ar lielu gandarījumu vēlas paziņot, ka restorāns “Villa Santa” un “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” no 100 punktiem ir ieguvuši 84 punktus, kas, kā atzīst projekta koordinatore Ingera Harlevi, ir viens no augrstākakajiem novērtējumiem starp visu sadarbības pilsētu restorānu vērtējumiem. Abi šie restorāni ir ieguvuši “HANSA CULINRAY” diplomu, kas kalpo kā kvalitātes un atpazīstamības zīme gastronomiskajiem piedzīvojumiem Hanzas pilsētās.

 

Cēsu Tūrisma informācijas centrs

Baznīcas laukums 1, Cēsis

Latvija, LV-4101

Tel. +371 28318318

info@cesis.lv

Darba laiks:

Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00

Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS

Top