Senatne mūsdienās


 
×

SākumsKo redzētKultūraZinātnes, mākslas un gastronomijas centrs "Brūzis"

Zinātnes, mākslas un gastronomijas centrs "Brūzis"

Vecā alus darītava (apskatāma no ārpuses), kas tiek saukta arī par Alus brūzi, celta 1878. gadā. Tās īpašnieks bija grāfs Emanuels Zīverss. 1922. gadā vairāki Cēsu uzņēmēji atpirkuši darītavu no Zīversu dzimtas, un  šajā laikā darītavā tiek ražots alus, vīns, sulas un minerālūdens. Vecais alus brūzis ir unikāls industriālais mantojums, kas iekļauts Valsts aizsargājamo pieminekļu sarakstā.

Šobrīd Vecā alus darbnīca ir tapusi par mūsdienīgu izstāžu centru, kur katru gadu augustā Mākslas festivāla laikā ir apskatāmas dažādu veidu un stilu mākslas izstādes.

Kopš 2013.gada brūža īpašnieks ir “Vides risinājumu institūts”. Tas iecerējis brūža kompleksā izveidot Zinātnes, mākslas un gastronomijas centru – platformu, kurā satikties zinātniekiem, māksliniekiem, pavāriem un citu nozaru speciālistiem un sadarbības rezultātā radīt jaunas pieejas vides problēmu risināšanā.

Kompleksā pieejami dažādi pasākumi: starptautiskā mākslas biennāle “Eiropas jaunrade”; RTU starptautiskā arhitektu skola; pop-up ēdinātava “Brūža būvlaukums”; Zinātnieku nakts svinības; Cēsu mākslas festivāls, gastronomijas performances u.c.

Šobrīd vecā Brūža teritorijā atrodas arī mākslas telpa MALA, kur iespējams apskatīt dažādas izstādes, nogaršot veģetāros ēdienus un baudīt arī dažādus dzērienus.

Vairāk par brūzi var uzzināt ŠEIT

Foto no "Vides Risinājumu institūts" privātā arhīva

Lenču iela 11, Cēsis

+ 371 29466023



Cēsu Tūrisma informācijas centrs

Baznīcas laukums 1, Cēsis

Latvija, LV-4101

Tel. +371 28318318

info@cesis.lv

Darba laiks:

Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00

Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS

Top