Senatne mūsdienās

Cēsis
07
11°C
 

SākumsZiņas Kā garšo rudens? | Cēsu Rudens restorānu nedēļa

24.09.2019

Kā garšo rudens? | Cēsu Rudens restorānu nedēļa

Kā garšo rudens? Pēc karsti kūpošas krēmzupas ezera krastā - kad pirksti salti, bet zupa māla bļodā tos silda, gaileņu mērces, kuru pagatavot tik labi kā ome spēj tikai Cēsu restorāni, un ābolu-brūkleņu plātsmaizes, kas likusi visai mājai smaržot pēc piemājas dārza - saldi un silti, tieši tik mājīgu un sirsnīgu Cēsu Rudens restorānu nedēļu mēs Jums dāvāsim no 21.-27. oktobrim.

Ceturtajā oktobra nedēļā jau ceturto reizi pēc kārtas Cēsu restorāni pulcē viesus, lai atzīmētu restorānu nedēļu, kuras laikā cēsniekiem un pilsētas viesiem ir lieliska iespēja nobaudīt izsmalcinātus un garšu bagātus ēdienus par īpaši draudzīgām cenām. Šoreiz gardēžus ciemos aicina nu jau 7 Cēsu pilsētas un apkārtnes restorāni - "Cafe2Locals", "Go To Sushi Bar", "Hotel Cēsis", "Jāņoga", "Jonathan SPA Hotel", "H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns" un "Villa Santa".

Kā jau ierasts, ikvienam ir iespēja baudīt trīs ēdienu maltīti, kur šī īpašā piedāvājuma cena visos restorānos ir – 20,00 EUR. Ēdienkartes atšķiras no uzņēmumu ikdienā piedāvāto ēdienu klāsta ar īpaši rudenim raksturīgām veltēm. Šogad akcentētas tiek rudens ogu garšas – pīlādži, smiltsērkšķi, cidonijas, plūmes un dzērvenes.

Tāds jau ir tas rudens - bagātīgs, nesteidzīgs un sīvs, taču vitamīniem bagāts, kā veselības uzturētājas dzērvenes, cidonijas un smiltsērkšķi, kuri lutinās restorāna “Jāņoga” apmeklētājus. Tur šefpavārs šoruden galdā sniedz Jūras foreles fileju ar smiltsērkšķu-safrāna mērci, burkāniem, ikriem, tapioku un zvaigžņu anīsu. Savukārt restorāns “Cafe2Locals” viesus sagaida ar grilēta ķirbja un kazas siera uzkodu, pasniegtu ar cukurotām cidonijām, upenēm, rukolu, medū karamelizētiem lazdu riekstiem un rupjmaizes drupačām. Restorānu nedēļas jaunpienācēji, "Go To Sushi bar" pacienā ar Aki Tatchi maguro maki - suši ar vistu, Filadelfijas un kraukšķīgu mocarellas sieru, pasniegts ar brūkleņu mērci, toties “Jonathan SPA Hotel” restorāns dāvā sautētu mežacūkas gaļu ar pīlādžu mērci, pasniegtu ar topinambūra biezeni un ceptiem kartupeļiem. “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” no rudens ogām pagatavojis brūkleņu putas un galdā sniedz svilinātu jūras ķemmīti ar asinsdesas biezeni, brūkleņu putām un burkānu glazūrmērci.

Ražīgā rudens veltes – gailenes, rieksti, pīlādži un ķirbji nepacietīgi gaida gardēžus restorānā “Hotel Cēsis”, piedāvājot grilētu ķirbi ar gailenēm, riekstiem un paipalu olām, taču restorānā "Jonathan SPA Hotel" priecē ar latviskām rudens garšām, pagatavojot cepta līņa fileju ar mieža putru, cietā siera kroketi un sēņu velutē.  Savukārt "Villa Santa" lutina ar garšaugu sviestā ceptu zandarta fileju ar sezonas dārzeņiem no Z/s “Saimnieki”, plaucētiem plēkšņu kviešu graudiem un cidoniju mērci, bet "H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns" gatavo pīlādžos marinētu stirnas gaļas cepeti ar kartupeļu klimpām, briedinātu brūno bulguru, sautētām rudens saknēm un pašmāju rukolu.

Silti biezpiena virtuļi ar bumbieru krēmu un dzērvenēm – šādu gardu desertu iespējams nobaudīt “Jonathan SPA Hotel” restorānā. "Hotel Cēsis" saldummīļiem dāvā ceptu ābolu krēmu ar brūklenēm, kaņepēm un priežu čiekuru mērci, taču restorānā “Villa Santa” viesus priecē smiltsērkšķu siera kūku ar dārza ogu un pīlādžu mērci. Toties “H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns” šefpavārs sarūpējis aroniju pavlovu ar rudens aveņu mērci, karameles cepumu un putotu rudens ogu biezpienu.

Veģetārā dzīvesveida piekritējiem restorāns “Cafe2Locals” sarūpējis arančini pildītu ar baklažānu caponatu, pasniegtu ar mocarella sieru, tomātiem, dzērveņu un bazilika mērci un parmezāna čipsi, taču restorāns “Jāņoga” dāvā mannā putru ar cieto sieru un saldo sīpolu – cidoniju ievārījumu, sēnēm, mārrutkiem un speltas kviešiem, savukārt pie "Villa Santa" sagaida ar mājas nūdelēm no Raunas “Siera ražotnes”, kas pasniegtas ar puravu, selerijām, papriku, burkāniem, rudens sēnēm un aroniju mērci. Abi restorānu nedēļas jaunākie dalībnieki arī ir padomājuši par visiem - “Jonathan SPA Hotel” restorānā cienā ar pērļu grūbu risoto, pasniegtu ar krāsnī ceptu ķirbi un stracciatella sieru, taču "Go To Sushi bar" ar Aki Tatchi avokado maki - suši ar avokado, Philadelphijas un kraukšķīgu mocarellas sieru, pasniegts ar brūkleņu mērci. Restorāns “Jāņoga” un "H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns" šefpavāri ir izveidojuši īpašu dzērienu karti, kas ir pieskaņota rudens restorānu nedēļas unikālajam piedāvājumam.

Cēsu Rudens Restorānu nedēļas ietvaros, gardēži neizpaliek bez pārsteigumiem - no 7. - 13. oktobrim norisinājās konkurss un 14. oktobrī tiks izlozētas septiņas dāvanu kartes 2 personām īpašajam restorānu nedēļas piedāvājumam kādā no restorāniem. Lai nepalaistu garām šo lielisko iespēju, aicinām sekot Cēsu Tūrisma informācijas centra aktivitātēm sociālajos tīklos – Facebook `Tūrisms Cēsīs` un "Cēsu Rudens Restorānu nedēļa 2019 | Cēsis Autumn Restaurant week", kā arī Twitter @VisitCesis!

Savukārt restorānu nedēļas laikā, tās apmeklētāji tiek aicināti piedalīties Instagram konkursā, kur katra restorāna favorītbildes īpašnieks saņems dāvanu karti maltītei divām personām. Viss, kas ir jādara - jāiemūžina pasniegtais restorānu nedēļas piedāvājums, jāatzīmē restorāns, jāizmanto mirkļbirka #TasteCesis un attiecīgā restorāna mirkļbirka. Uzvarētāji tiks paziņoti 28. oktobrī.

Lai gardēži varētu savlaicīgi iepazīties ar rudens restorānu nedēļas piedāvājumu un izvēlēties sev vistīkamākās maltītes, katra restorāna sarūpētā ēdienkarte ir pieejama Cēsu Tūrisma informācijas centra mājas lapā www.visit.cesis.lv un sociālajos tīklos.  Informējam, ka pirms došanās uz izvēlēto restorānu, iesakām veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju.

 

 

 

 

 

 

Kontakti

Cēsu Tūrisma informācijas centrs

Baznīcas laukums 1, Cēsis

Latvija, LV-4101

Tel. +371 28318318

info@cesis.lv

Pirmdiena - Svētdiena 10:00 - 18:00

Top