Senatne mūsdienās


 

SākumsGastronomija

Rīgas – Gaujas reģions  ieguvis iespēju 2017.gadā kļūt par Eiropas gastronomijas reģionu (European Region of Gastronomy). Tam radīts īpašs koncepts “Ar dabu šķīvī” (Wild at palate, angļu val.)

Latvijas gastronomija ir daudzkārtaina – gluži kā mūsu tradicionālais saldēdiens, rupjmaizes kārtojums. Tajā uz kļavu lapām ceptu kukuļu drupatu slāni nomaina tuvējā purvā lasītu dzērveņu rīvējums, tad vecmammas gaisīgi uzkults putukrējums no kaimiņu gotiņas piena, tad atkal maize, ogas, putukrējums…

Skābene, rabarbers, kā arī bērzu un kļavu sula pavasarī, sams, skābie ķirši un lācene vasarā, brieža gaļa, baravika un , kā arī rupjmaize, rācenis un pīlādzis ziemā kļūs par savdabīgu paleti (palette), lai izgleznotu Latvijas cilvēku un viesu (palate) ar savvaļīgām, mūsdienīgi tradicionālām garšām.

 

Projekts galvenokārt vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu un Gaujas nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Vienlaikus projektā vērība tiks pievērsta izglītībai, pilsētu un lauku mijiedarbībai, veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdienu tradīcijām, restorānu un viesmīlības nozīmei un  kultūrai, uzņēmējdarbībai, inovāciju nozīmei gastronomijā, ko īstenos katrs no projekta partneriem.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

 

Kafejnīcas un restorāni Cēsīs un apkārtnē

Gardumu darītavas

 

 

 

 

Cēsu Tūrisma informācijas centrs

Baznīcas laukums 1, Cēsis

Latvija, LV-4101

Tel. +371 28318318

info@cesis.lv

Darba laiks:

Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00

Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS

Top