Aizritējusi Cēsu Restorānu nedēļa "Garšas mostas", kura notika no 26. marta līdz 2.aprīlim. Cēsniekiem un pilsētas viesiem bija iespēja baudīt izsmalcinātus un gardus ēdienus par īpaši draudzīgām cenām. Gardēžus aicināja seši Cēsu un apkārtnes restorāni un kafejnīcas.
Viesnīcas “Hotel Cēsis” restorāns
Ēdienkarte Nr.1
Uzkoda
Biezpiena - kazas siera bumbas ar dīgstiem
VAI
Buljons ar jēra frikadelēm un siera-sēklu grauzdiņiem
Pamatēdiens
Cūkas krūtiņa ar topinambūru biezeni un kaņepēm
VAI
Karpas kotletes ar griķiem un spinātu-laima mērci
Deserts
Burkānu-ingvera plācenīši ar putotu krējumu un ķiršiem
Piedāvājuma cena 12.00 eur
Ēdienkarte Nr.2
Uzkoda
Salāti ar fritētām cāļu akniņām pētersīļu pesto
VAI
Zaļo zirnīšu biezzupa ar cūkas mēli
Pamatēdiens
Sivēna vaigi ar seleriju biezeni un saulespuķu dīgstiem
VAI
Zandarta fileja ar pākšu pupiņu un šalotes sīpolu salātiem
Deserts
Kekss ar meža zemeņu biezeni
Piedāvājuma cena - 18.00 eur
Restorāna darba laiks P. – S. 12:00- 21:00; Sv. 12:00-20:00
Galdiņu rezervācija: +371 64120124
Restorāns “Jāņoga”
Uzkoda
Nažgliemenes/Astoņkājis/Lasis
Jūras zāle/anšovu majonēze/melnais ķiploks
Pamatēdiens
Cepta kukurūzas vista fileja ar marinētiem pavasara dārzeņiem
Kartupeļu kroketes/ķiploku lakšu mērci
VAI
Strauta foreles fileja ar vēžu biska mērci
Tīģergarneles/jūras ķemme/kartupelis/vīnogu lapas
VAI
Rissotto ar cieto sieru un grillētu romiešu salātu
Trompetsēnes/dārzeņu buljons
Deserts
Gurķis/piparmētra/baltā šokolāde
Piedāvājuma cena - 18.00 eur. Piedāvājums pieejams pēc plkst.15.00.
Restorāna darba laiks P. Brīvs; O. - S. 11:00-20:00; Sv. 11:00-20:00
Galdiņu rezervācija: +371 28309298
Restorāns “Villa Santa”
Šefpavāra kompliments
Uzkoda
Jauno sparģeļu un zaļo zirnīšu krēmzupa ar foreles tartāru, grieķu jogurtu, jūras zaķa ikriem un kukurūzas maizes grauzdiņu
Pamatēdiens
Grilēta tītara fileja ar rabarbera-bērzu sulas novārijumu, jauno sparģeļu-avakādo salātiem un kaņepju kaviāra mērci
Deserts
Zemeņu-bazilika sorbets ar svaigi griezstiem melnajiem pipariem
Piedāvājuma cena - 18.00 eur
Restorāna darba laiks P. Slēgts; 01.04. Slēgts; 02.04.-13:00-21:00; O.-C. 13:00-21:00*; P.-S. 13:00-23:00; Sv. 13:00-21:00
*O.-C. restorāns strādā līdz 18:00, pēc 18:00 atvērts pēc iepriekšējas rezervācijas
Galdiņu rezervācija: +371 64161049
Restorāns “Dabas Muiža”
Kompliments no restorāna “Dabas Muiža” - burbuļi no pagājušā gada – ābolu sula
Uzkoda
Karuseļa spēle (iespēja izlozēt vienu no piecām uzkodām)
Priekšēdiens
Zivju buljona zupa ar Latvijā audzētu stori un dūmotiem dārzeņiem, mārrutku uzlējums
Pamatēdiens
Latvijas teļa vaigi lēni gatavoti ar grillētu bekonu, kartupeļiem un ogu mērci, mēģene ar sniegpulkstenīšu limonādi
Deserts
Mājas ābolu pīrāgs ar mājas kanēļa saldējumu un upeņu balzāmu, pavasara zaļumu tēja
Piedāvājuma cena – 18,00 eiro
Restorāna darba laiks P. – S. 8:00-23:00; Sv. 8:00 - 20:00
Galdiņu rezervācija: +371 26373905; +371 65674333
Kafejnīca “Vinetas un Allas Kārumlāde”
Apetaizeris
Smūtijs " Atmodini pavasari sevī"
Pamatēdiens
Vinetas īpašā baraviku zupa ar Kārumlādes ūdensklinģeri
Deserts
Allas rabarberu tarte
Kafija vai teja
Piedāvājuma cena - 12.00 eur
Kafejnīcas darba laiks P. – S. 9:00-19:00; Sv. 10:00-18:00
Galdiņu rezervācija: +371 29392810; +371 28375579
KAFE PRIEDE
Kompliments
“Saules deva”
Uzkoda
Salāti - rukola, spināti, mango, mocarella
Pamatēdiens
Cūkgaļas cepetis - bērzu sula - zaļie zirnīši- kartupelis
VAI
Forele - spināti - mandeles - gurķis
Deserts
Ananāss - smiltsērkšķis - saldējums
Piedāvājuma cena - 18.00 eur
Kafejnīcas darba laiks P. – S. 11:00-22:00; Sv. 11:00-20:00
Galdiņu rezervācija: +371 27212727
Cēsu Tūrisma informācijas centrs
Baznīcas laukums 1, Cēsis
Latvija, LV-4101
Tel. +371 28318318
info@cesis.lv
Darba laiks:
Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00
Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS