Senatne mūsdienās


 

SākumsZiņas Cēsīm tapusi tūrisma aplikācija “Cēsis - Explore Hansa”

26.07.2018

Tūristiem, kuriem patīk savus braucienus plānot individuāli un  baudīt iespaidus bez lielām tūristu grupām, ir pieejama Cēsu tūrisma mobilā aplikācija “Cēsis - Explore Hansa”. Aplikācija ērtā veidā ļauj iepazīt Cēsis un pilsētas apkārtni, visu nepieciešamo informāciju redzot savā viedierīcē.

Aplikācijā ir apkopta informācija par Cēsu un apkārtnes tūrisma objektiem, ēdināšanas un nakšņošanas vietām, kā arī norādītas dažādas izklaides iespējas, lielākie pilsētas pasākumi un tūristiem svarīga informācija par pilsētu. Tāpat aplikācija piedāvā iespēju doties tematiskā ekskursijā “Hanzas tirgotājam pa pēdām”, vadoties pēc kartē norādītajiem ekskursijas objektiem. Aktīvās atpūtas cienītāji var izpētīt Gaujas upes senleju, ar aplikācijas palīdzību apmeklējot Cīrulīšu dabas takas.

Lai cēsniekus un pilsētas viesus iepazīstinātu ar izveidoto aplikāciju, aktīvai tūrisma sezonai noritot, notiks tūrisma aplikācijas iepazīstināšanas akcija. Dalībnieku uzdevums būs lejuplādēt aplikāciju, apmeklēt katru objektu īpaši akcijai izveidotā iepirkšanās maršrutā “Hanzas amatu mantojums Cēsīs” un paņemt tur noglabāto vārdu. Pēc visa maršruta izstaigāšanas no iegūtajiem vārdiem būs jāizveido teikums. Ar izveidoto teikumu jāierodas Cēsu Tūrisma informācijas centrā Baznīcas laukumā 1, kur pēc informācijas saskaņošas, dalībieks saņem balvu. Akcija ilgs līdz šī gada beigām.
Aplikācija bezmaksas ir pieejama Google Play un App Store aplikāciju veikalos. To lejuplādēt iespējams noskenējot QR kodu, kas pievienots šajā publikācijā, kā arī meklējot to aplikāciju veikalos pēc atslēgas vārdiem - “Cēsis – Explore Hansa”

Aplikācija tapusi Centrālās Baltijas programmas projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai attīstībai” ietvaros,  kas īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās  Baltijas  programmas  2014 - 2020.  gadam atbalstu. Projektu īsteno 11 projekta partneri no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas, no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim. Projekta mērķiem ir popularizēt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības un veidot jaunus tūrisma produktus,piedāvājumus un pakalpojumus, lai kopīgi attīstītu Hanzu par vadošo tūrisma zīmolu Baltijas jūras reģionā.


Cēsu Tūrisma informācijas centrs

Baznīcas laukums 1, Cēsis

Latvija, LV-4101

Tel. +371 28318318

info@cesis.lv

Darba laiks:

Otrdiena - sestdiena 10:00 - 17:00

Pirmdiena, svētdiena SLĒGTS

Top